måndag 11 juni 2012

Akupunktur

Idag var en riktigt dålig dag, illamåendet har ökat de sista veckorna, vilket verkar vara vanligt i den sk. tillväxtfasen. Har sovit i princip hela dagen med tung huvudvärk :-( Men höjdpunkten idag har varit besöket hos sjukgymnasten som gav mig akupunktur mot mina bäckensmärtor/foglossning. Hon sa att en kombination av TENS-maskinen och akupunktur kan ge lindring, vara smärtstillande och vara lite läkande långsiktligt. Akupunkturen är naturligt smärtstillande och ökar blodcirkulationen vilket är bra ur ett läkande syfte. Dagens nålar satt i ländryggen och handen. Kan säga att det sved ordentligt i ländryggen när hon satte dem. Hon hade även lite svårt att ta bort dem när det var dags, vilket var bra enligt henne, då hade de satt sig bra sa hon. Har bokat upp ytterligare 5 gånger med henne, så får vi hålla tummarna att det ger resultat.
Bra tips för träning när du har foglossning:
1. Det som inte gör ont går bra
2. Sittande rodd och sittande cykel belastar inte bäckenet
3. All styrka som inte snebelastar bäckenet och som inte gör ont. Bra att träna rygg, axlar och armar samt bäckenet tex höftlyft ( så länge det känns bra att göra)

OBS! Träning av raka magmusklerna är uteslutet när magmusklerna börjat dela på sig, däremot funkar övningar som plankan fortfarande bra. Men lyssna hela tiden på din kropp!

Bild på min mage i vecka 31 och 14 ganska stor skillnad, eller hur? :-) har gått upp ca 14 kg hittills vilket verkligen känns i kroppen!





- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar